Verkeersregelinstallatie
Wanneer hoge eisen worden gesteld aan de verkeersveiligheid wordt een Selectief Toegangsysteem uitgevoerd met een Verkeersregelinginstallatie (VRI). De afwikkeling van de verkeerslichten is voor een belangrijk deel gebaseerd op de NEN 3384 (1991/2003).

Een verkeersregelinstallatie, ook wel VRI, is een verzameling van losse elementen die nodig zijn om één of meerdere verkeersstromen te regelen middels het geven van signalen aan weggebruikers.
Een Selectief Toegangsysteem van Erdi Verkeerstechniek met VRI installatie bestaat o.a. uit:
– Een paal of piramide – Vier beveiligingslussen – Een identieficatiesysteem voor het aan- en afmelden van voertuigen – Twee drievoudige verkeerslichten (rood-geel-groen) – Besturingskast met procesbesturing, conflictmonitor en handbedieningskastje.
Werking: In automatisch bedrijf daalt de paal/piramide na een aanvraag via een identificatiesysteem. Elk type identificatiesysteem kan worden toegepast. Zodra de paal is gezakt word groenlicht gegeven. Aan beide zijden van de paal/piramide zijn twee beveiligingslussen aangebracht om te voorkomen dat de paal stijgt op het moment dat er zich een voertuig boven de paal bevind. Zodra het voertuig de paal/piramide passeert wordt het verkeerslicht geel en vervolgens rood. Enkele seconden later zal de paal/piramide omhoog komen. Indien er na een aanvraag geen voertuig over de lussen rijdt zal de paal/piramide na een ingestelde tijd automatisch weer omhoog komen.  Via de handbediening is het mogelijk de installatie op vaste tijden uit bedrijf te zetten. (Voor de handbediening is een terminal in de besturingskast opgenomen, waarmee diverse instellingen kunnen worden aangepast)
VRI bij Erdi.nl
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de website of direct met de afdeling Verkeerstechniek. Afdeling Verkeerstechniek is telefonisch bereikbaar via 075-6553055 of per e-mail via meldingvkt@erdi.nl.

© Erdi. All rights reserved.