Historie

Op 1 augustus 1951 werd Erdi als smederij in Amsterdam opgericht door Ernst Hardeman. De smederij vestigde zich aan het Mendes Da Costahof in het huidige stadsdeel Nieuw-West. En al snel was een van de eerste opdrachtgevers de Publieke Werken en de gemeentelijke Woningbouwbedrijven van de gemeente Amsterdam.

Aan het eind van de jaren 60 werden de eerste reparaties op en aan de weg uitgevoerd in opdracht van deze zelfde gemeente. In 1970 werd de smederij voortgezet door zijn zoon Cor Hardeman en diens echtgenoot Wietske Hardeman-Boorsma. Zij vormden het bedrijf om van smederij naar las- & constructiebedrijf met een sterke technische servicedienst voor de montage van materialen en het onderhoud van o.a. geleiderail langs de snelwegen rond en om Amsterdam.


Het Amsterdamse bedrijf vestigde zich vrij snel daarna in Koog aan de Zaan om uiteindelijk in april 1977 naar het Sluispad in Zaandam te verhuizen. Vanuit het Sluispad werd de fundering geslagen die de basis heeft gevormd voor het huidige bedrijf namelijk het ontwikkelen, produceren, installeren en onderhouden van straatmeubilair, wegbebakening en verkeerstechnische producten als totaalconcept.

In begin jaren 80 werd Erdi Wegbebakening BV opgericht om de verkoop te splitsen van het las- & constructiebedrijf. Erdi Wegbebakening verkocht haar eigen producten en vertegenwoordigde een aantal fabrikanten op de Nederlandse markt, zoals Klemmfix bakens en afzetmateriaal, Tildawn knipperlampen, veiligheidskleding, triplaten, kettingzagen, etc.

In februari 1989 kwam Cor Hardeman te overlijden en werd onder leiding van Wietske Hardeman en Roelof Cobelens het bedrijf  gecontinueerd. Tevens traden Petra Hardeman en Raoul van der Struijk toe tot het directieteam en namen samen in 1996 de bedrijfsleiding over van de vorige generatie.

In de jaren 90 werd het bedrijf georganiseerd rondom vier van haar kerncompetenties namelijk een;

– Las- en constructiebedrijf,
– Technisch servicebedrijf (montage, onderhoud, etc.),
– Verkeerstechniek (elektrotechnisch installatiebedrijf),
– Handelsbedrijf (verkooporganisatie).

Een uniek totaalconcept van ontwikkelen, installeren, monteren en onderhouden van alles wat er binnen de organisatie geproduceerd en geïnnoveerd wordt.

In 2000 is de onderneming verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Rechte Tocht in het industriegebied Westerspoor te Zaandam., daar werden alle bedrijfsdisciplines op een locatie samengevoegd van las- en constructie, elektrotechnisch installatiebedrijf tot verkeersborden assemblage, etc..
Daarnaast werd er in 2005 een nieuw distributie- en opslagcentrum met een capaciteit van 6.000 m2 aangetrokken om te blijven voldoen aan de vragen en wensen van onze klanten.


Duurzaan-award

Een belangrijke onderscheiding ontving Erdi in 2001. Als eerste Zaans bedrijf ontving Erdi de ‘Entrepreneur of the Year’-award, een initiatief van Ernst & Young. De jury, welke bestond uit juryvoorzitter Erik Verkade (Verkade), Dick Boer (directie voorzitter Albert Heijn en lid rvb Ahold), Dr. Pol van Ankum (Emeritus hoogleraar Bedrijfseconomie) en Drs. Willem van Prooijen (Alg. directeur Honig Merkartikelen b.v.) prees Erdi als zakelijk, professioneel en kwalitatief hoogstaand. Een enorme waardering voor het bedrijf, dat voortgekomen is uit een Amsterdamse smederij waar inmiddels de derde generatie het bedrijf bestuurd.

In 2008 ontving Erdi uit handen van de Kamer van Koophandel Amsterdam de 20e Zaanse Ondernemingsprijs. De jury prees de verscheidenheid aan producten en processen en het gemak waarmee de diverse culturen binnen het bedrijf uitstekend samenwerken. Doorslaggevend was ook de wijze waarop Erdi met innovatieve oplossingen inspeelt op een constant veranderende markt.

Onze innovatieve oplossingen hebben de laatste jaren een steeds duurzamer karakter gekregen en dat ook werd gezien in onze omgeving. In 2013 mochten we de GroenLinks Duurzaamheidsprijs ontvangen en begin 2018 werden we winnaar van de Duurzaan Award 2017.

Al deze onderscheidingen zijn een enorme waardering voor het bedrijf dat voortgekomen is uit een Amsterdamse smederij. De uitgangspunten van toen zijn nog steeds de kernwaarden van nu, het brengen van praktijk gerichte oplossingen, het leveren van kennis, flexibiliteit, duidelijke visies, maatschappelijke betrokkenheid en hard werken. En nog steeds “Smeden wij het ijzer als het heet is”!  tegenwoordig gebeurt dit met een sterke nadruk op leveren van duurzame innovatieve oplossingen.

© Erdi. All rights reserved.