Verzonken klappaal – FietsFlex model 150 Solar Flash

De nieuwe verzonken klappaal – FietsFlex model 150 met Solar Flash is een opvallende en vergevingsgezinde afbakening.

Deze flexibele fietspadpaal absorbeert de schok bij een aanrijding, waardoor de kans op letsel bij een (brom)fietser afneemt. Model 150 is een signaal-rood gekleurde paal met vier retro-reflecterende klasse ll folie banden, zodat deze FietsFlex-paal dag en nacht opvalt. De paal is uitgevoerd met een stalen onderstuk zodat automobilisten ontmoedigd worden over de paal heen te willen rijden. De FietsFlex-paal is ook verkrijgbaar met een diameter van 100mm.

De FietsFlex-palen kunnen worden uitgevoerd met alternerende ledverlichting (Solar Flash) die de veiligheid van (brom)fietsers op fietspaden verhoogt. De LED verlichting is voorzien van Solar technologie en heeft dus geen externe stroombron nodig. De signaalrode LED verlichting ontsteekt automatisch bij schemering, waardoor de attentiewaarde van de paal wordt vergroot en zo ook de veiligheid van de (brom)fietsers. De Solar Flash op de paal is van slagvast polycarbonaat en geïntegreerd in de kop van de FietsFlex-paal.

Dankzij het circulaire ontwerp passen wegneembare FietsFlex afzetpalen met stalen onderstuk op de bestaande model 90 betonfundaties. Zo kunnen de betonfundaties die nu al op straat staan opnieuw worden gebruikt. Daarnaast kunnen we de verzonken klappaal model 150 in de bestaande opvangbak op straat gebruiken. Dit geldt ook voor model 100. De FietsFlex paal kan meerdere keren worden aangetikt zonder dat deze direct vervangen hoeft te worden.

Meerdere locaties in Utrecht

Erdi heeft recent deze verzonken klappaal – FietsFlex model 150 met Solar Flash op meerdere plaatsen in Utrecht geleverd. Iets wat nog een flinke uitdaging was, want op sommige locaties is het moeilijk om straatmeubilair diep onder straatniveau te plaatsen. De oorzaak hiervan zijn de stadsgewelven in het centrum. Deze verzonken klappalen beschikken over een geavanceerd klapsysteem, waardoor de ingraafdiepte beperkt is gebleven. Op deze manier kan de paal op volledige hoogte worden uitgeklapt en vervolgens op maaiveld hoogte kan worden ingeklapt.

 

Onderstaande producten zijn gebruikt in dit project

© Erdi. All rights reserved.