Fietsenrek Toekan, toekomstgericht!

Naast het zo optimaal gebruik maken van de ruimte is circulariteit één van de grootste uitdagingen voor de komende decennia. Erdi is zich hier ook van bewust. Circulariteit houdt in dat de producten van nu de grondstoffen voor later zijn. Na gebruik kunnen producten gedemonteerd worden en de materialen opnieuw worden gebruikt.

Daarom was bij de ontwikkeling van het fietsenrek Toekan een circulair ontwerp het uitgangspunt. Hierbij is niet alleen rekening gehouden met de keuze van de gebruikte materialen, maar ook met het hergebruik van de afzonderlijke onderdelen. Door haar visueel aantrekkelijke ontwerp past de Toekan in elke omgeving.

Het Toekanrek is opgebouwd uit een centrale staander, welke is voorzien van twee gemonteerde wielschalen. Zo zijn de staander en de wielschalen los afneembaar van elkaar en kunnen deze bij onverhoopte schade eenvoudig worden vervangen. Tevens kunnen de losse onderdelen op een ander rek een tweede levenscyclus krijgen als een refurbished model. Door de losse onderdelen is het ook mogelijk om bij een rek meerdere RAL-kleuren toe te passen, waardoor er een uitdagende kleurencombinatie ontstaat. Leuk voor bijvoorbeeld scholen of andere locaties. De versterkte uitvoering van de wielschalen (geschikt voor diversen wielmaten), de robuuste staander en de degelijke aanbind lus zorgen voor een vandalismebestendig fietsrek.

Meerdere varianten leverbaar
De basis van de Toekan is de Single en bestaat uit een enkel fietsenrek. Alle Toekanrekken worden geleverd met een duurzame bescherming tegen corrosie door middel van een duplexsysteem welke een combinatie is van verzinken en poeder coaten. Fietsen zijn eenvoudig en stabiel in het rek te plaatsen met een optimale benutting van de beschikbare parkeerruimte. Uiteraard is het fietsenrek Toekan voorzien van FietsParKeur.

Toekan fietsenrekken zijn in meerdere varianten leverbaar. Naast de Single is de Toekan in de volgende uitvoeringen leverbaar: de Twin en de Parallel.

Onderstaande producten zijn gebruikt in dit project

© Erdi. All rights reserved.