Gemeente Oss

Enige tijd geleden werd de Singel 1940-1945 in Oss geheel vernieuwd. Het fietspad en tevens secundaire rijbaan voor bestemmingsverkeer werd voorzien van nieuwe bestrating en er werden VEZIPS (verzinkbare palen) geplaatst om sluipverkeer te voorkomen. De nieuwe Singel kon weer jaren mee en leek voor als nog weer veilig en wel. Maar de praktijk was anders.

Pieter Nederkoorn van de Gemeente Oss: “Blijkbaar zagen de automobilisten door de verkeerssituatie de VEZIPS over het hoofd, want ze werden veelvuldig aangereden. Toen Erdi kwam met de Solar Flash verzonken klappaal met altenerende LED verlichting, was de beslissing snel gemaakt. De VEZIPS werden vervangen door Solar Flash klappalen. Ze staan inmiddels al weer enige tijd langs de Singel en er zijn na de plaatsing geen incidenten meer geweest. We hebben er verder ook geen omkijken naar, want ze schakelen bij schemer automatisch aan en door de zonnecel hebben ze verder geen onderhoud nodig. Uit de positieve reacties kunnen we opmaken dat het een goede keuze was.”

Inmiddels zijn op meerdere plaatsen in de gemeente Oss de standaard antiparkeerpalen model 90, vervangen door een Solar Flash insteekpaal. Pieter Nederkoorn: “In overleg met de opzichters hebben we ook op de fietspaden en plaatsen met minder zicht Solar Flash insteekpalen geplaatst. We hebben daarop veel positieve reacties ontvangen.”

Naast de Solar Flash (klap)palen en de standaard anti parkeerpalen levert Erdi voor wat betreft de fietspaden ook de bekende ‘Blikvangers’.